Ny forskning i Zoo København 2: Dyresyn med giraffen Marius, pandaen og de tasmanske djævle
Zoologiske haver er ikke længere kun et udstillingsvindue for dyr i fangenskab. Dyrene indgår i artsbevarende avlsarbejde og er ikke kun til pynt. I det hele taget er der langt fra nutidens dyresyn og dyreetik til fortidens underholdsobjekter. Bengt Holst har i mange år bekæmpet disneyfiseringen af dyr og arbejdet på at dyrene er fascinerende nok i egen ret og egenskab, og vi ikke behøver at menneskeliggøre dem.
En af de store prøver på den holdning til dyreetik og velfærd var da Bengt Holst 1 2014 forsvarede Zoos slagtning og obduktion af giraffen Marius. Bengt fortæller historien til Jens Degett fra Science Stories sammen med andre historier om pandaen, de tasmanske pungdjævle, og om det gør ondt på fiskene at blive fanget med en krog.
Bengt Holst har arbejdet i Zoologisk Have København fra han blev færdiguddannet som biolog i 1983. Siden 1994 som vicedirektør og videnskabelig direktør. Fra 1993 -1999 medvirkede Bengt Holst sammen med Joachim Jerrik, Jens Degett og senere Jerk Langer i et ugentligt radioprogram (Studie 2000) om naturvidenskab på DR,P1.
Podcasten er den anden i en serie af podcasts om forskning og udvikling i zoologiske haver.
Mere om Zoologisk Have Københavns forskningsarbejde.
Følg Science Stories på: iTunes, Spotify, Spreaker, Google Podcasts, Twitter, Facebook, og Instagram.